• 15b7d387762fc059f60bc1535c061ef7.jpeg

    15b7d387762fc059f60bc1535c061ef7.jpeg

  • a58db92f88174b1e884b305a63c512f0.jpeg

    a58db92f88174b1e884b305a63c512f0.jpeg

  • f28c628f6bb09e1b146cc760e0b1b79c.jpeg

    f28c628f6bb09e1b146cc760e0b1b79c.jpeg

  • 3b5b81fac98dda4137e8447019811091.jpeg

    3b5b81fac98dda4137e8447019811091.jpeg

  • 92295a7837b3b0126c23f87f31593888.jpeg

    92295a7837b3b0126c23f87f31593888.jpeg

  • 538e7ebc66152f631184dd4a4071fe5c.jpeg

    538e7ebc66152f631184dd4a4071fe5c.jpeg

  • a436b547d57dfddc53aa8b131fc56d61.jpeg

    a436b547d57dfddc53aa8b131fc56d61.jpeg

  • 13acacef3ffb8c54093f8d94bfadb599.jpeg

    13acacef3ffb8c54093f8d94bfadb599.jpeg

  • 311cc3a1081ba5b7f8940b585f91c40b.jpeg

    311cc3a1081ba5b7f8940b585f91c40b.jpeg

  • 8b1b99c5e035a86fbebe3b2bb5bd9bc8.jpeg

    8b1b99c5e035a86fbebe3b2bb5bd9bc8.jpeg

  • 83f04b886b3e62af1f40caa99a8d113f.jpeg

    83f04b886b3e62af1f40caa99a8d113f.jpeg

  • e930c1926deb3f8017fa100942037200.jpeg

    e930c1926deb3f8017fa100942037200.jpeg

  • b1ab533d6fc07964b82f1cbe502694ae.jpeg

    b1ab533d6fc07964b82f1cbe502694ae.jpeg

  • 60339995652b9e7fd77b8e1170f728fa.jpeg

    60339995652b9e7fd77b8e1170f728fa.jpeg

  • aacab79855e98e7e26826e9b511e453b.jpeg

    aacab79855e98e7e26826e9b511e453b.jpeg

  • 35cf459cd82697da049a1fd681af2263.jpeg

    35cf459cd82697da049a1fd681af2263.jpeg

  • e270e2101b1a2bdca99b7e1ba651bd72.jpeg

    e270e2101b1a2bdca99b7e1ba651bd72.jpeg

  • 58893c7f6237812fe57468329ea700cf.jpeg

    58893c7f6237812fe57468329ea700cf.jpeg

  • d4cfe386f294a04104bd6ba168384418.jpeg

    d4cfe386f294a04104bd6ba168384418.jpeg

 
 

House Tlou

Harare, Zimbabwe
2018

In this house design, the client’s brief was to design a house and cottage that will serve as their retirement home. The house plan layout is a single storey structure that wraps around the entrance court and opens up towards the norther entertainment and private pool area.

On entering, the double volume porch welcomes you and guides you inside the house into the entrance hall from which one can turn left into the open plan living areas, or right into the private and secured bedroom wing which in turn wraps around an internal open courtyard that allows natural lighting into the house. There are also 4 garages, 2 on the left servicing the living and service areas, and 2 on the right that service the bedroom wing.

Anaesthetically, the house blends with its environment with the exposed timber entrance porch area and the internal ceilings being the most prominent features of the house design.

CONTACT HUGO HAMITY ARCHITECTS

PHONE:
CELL: +27 (0) 82 552 4494

EMAIL:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ADDRESS:
P.O. Box 1389
Houghton 2041
Johannesburg
South Africa

OPENING HOURS:
Monday-Friday
8:00 - 17:00

find us here

CLICK TO OPEN MAP

GET SOCIAL

facebook icon