• 6a7b68dcbb4fedcf9b3f067245e183d8.jpeg

    6a7b68dcbb4fedcf9b3f067245e183d8.jpeg

  • d32d46fd8f828f95d23a0b78d89702b9.jpeg

    d32d46fd8f828f95d23a0b78d89702b9.jpeg

  • 727ecc453c5cb2dbc97864ea7d646020.jpeg

    727ecc453c5cb2dbc97864ea7d646020.jpeg

  • f71d594556ff25090eb105b68d2199a4.jpeg

    f71d594556ff25090eb105b68d2199a4.jpeg

  • b56f738f546768e028f9b47ef8e78c23.jpeg

    b56f738f546768e028f9b47ef8e78c23.jpeg

  • e2ad212c1ac8abfed36b5303be509f02.jpeg

    e2ad212c1ac8abfed36b5303be509f02.jpeg

  • 4a00ffb311f3186b4329768fcdb693d9.jpeg

    4a00ffb311f3186b4329768fcdb693d9.jpeg

  • 2c75a7847ed4ac104d9b97e2ff4b0700.jpeg

    2c75a7847ed4ac104d9b97e2ff4b0700.jpeg

  • 33a5bc90c21abe7241a5b0d7ddef45eb.jpeg

    33a5bc90c21abe7241a5b0d7ddef45eb.jpeg

  • 416b00fc81a9e09b6970f097dce51ba8.jpeg

    416b00fc81a9e09b6970f097dce51ba8.jpeg

  • 19f00c15cd3baaf61459005d8609d084.jpeg

    19f00c15cd3baaf61459005d8609d084.jpeg

  • c2a43586031d771bb3c4e68732c97f4c.jpeg

    c2a43586031d771bb3c4e68732c97f4c.jpeg

  • 950955a73b4d3f9a39b7aa1384bf992e.jpeg

    950955a73b4d3f9a39b7aa1384bf992e.jpeg

  • 04d2d1f91dac30ac00311408617a07a0.jpeg

    04d2d1f91dac30ac00311408617a07a0.jpeg

  • bc7b7a49725799806b987062aa1af5b4.jpeg

    bc7b7a49725799806b987062aa1af5b4.jpeg

  • 73a3e6569f15cea7fdb2fd9202856156.jpeg

    73a3e6569f15cea7fdb2fd9202856156.jpeg

  • 4e3881445db5ef1d25eb0a685c47ee7e.jpeg

    4e3881445db5ef1d25eb0a685c47ee7e.jpeg

  • 2e34b0bca5633da8bd1cf5d53ac22344.jpeg

    2e34b0bca5633da8bd1cf5d53ac22344.jpeg

 
 

House Kotze

Houghton, Johannesburg
2000

House Kotze was a modern house designed for a young couple. The layout is different. The site was divided into 2 levels with the bottom level being an original tennis court which was subdivided to make the new site.

Thus, the opportunity arose for a twist on how to access the house. Thanks to the difference in levels, the entrance to the house is through the first floor overlooking the double volume living areas below. A free standing concrete staircase makes for a sculptural descent into the main living area below. Two majestic white double volume fireplaces flank the living area and separates the functions of seating and dining. In turn, the whole area opens up onto the open terrace and the lap pool.

The bedrooms are situated on the first floor beyond the access staircase which marks the point where public becomes private. Aesthetically, the flat roof and the white colour presents a blank canvas to the future. It intends no to overwhelm or dictate while still creating spaces that work and that would change functions throughout the original couple’s as well a future inhabitants of the space.

CONTACT HUGO HAMITY ARCHITECTS

PHONE:
CELL: +27 (0) 82 552 4494

EMAIL:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ADDRESS:
P.O. Box 1389
Houghton 2041
Johannesburg
South Africa

OPENING HOURS:
Monday-Friday
8:00 - 17:00

find us here

CLICK TO OPEN MAP

GET SOCIAL

facebook icon