• 77d415824f94986cb52395bde8428349.jpeg

    77d415824f94986cb52395bde8428349.jpeg

  • 884af20da232cc868794bafcb04aa7b6.jpeg

    884af20da232cc868794bafcb04aa7b6.jpeg

  • da3b51fbb6487bf2e7e86c724876684d.jpeg

    da3b51fbb6487bf2e7e86c724876684d.jpeg

  • 12fb9e1a27c9599bb228645cf86e0143.jpeg

    12fb9e1a27c9599bb228645cf86e0143.jpeg

  • 0c5d2cbf2d66b633e6709f3e6c64623f.jpeg

    0c5d2cbf2d66b633e6709f3e6c64623f.jpeg

  • 3a6aebf41c6d12f04407134ec05ff7fb.jpeg

    3a6aebf41c6d12f04407134ec05ff7fb.jpeg

  • 3d0b35f4bb161fd668c353b18708ba21.jpeg

    3d0b35f4bb161fd668c353b18708ba21.jpeg

  • bc75212fd3ffbbfd74e766a006089618.jpeg

    bc75212fd3ffbbfd74e766a006089618.jpeg

  • 1ad3a69f00990cdb20fe8e2d91596c96.jpeg

    1ad3a69f00990cdb20fe8e2d91596c96.jpeg

  • d76a79845e6972acb566956e8832343a.jpeg

    d76a79845e6972acb566956e8832343a.jpeg

  • 2d214a8e52505ad8a9f7f9409c3ae84f.jpeg

    2d214a8e52505ad8a9f7f9409c3ae84f.jpeg

  • 69116dd0a6ef8ad8ab4c40ab3aa23ce0.jpeg

    69116dd0a6ef8ad8ab4c40ab3aa23ce0.jpeg

  • 466da88aac6c9314fd6706c419d54de4.jpeg

    466da88aac6c9314fd6706c419d54de4.jpeg

  • bfcacb30868668f410ef8acdf68efd37.jpeg

    bfcacb30868668f410ef8acdf68efd37.jpeg

  • 7789a10db64af0abdb876c73502d13c3.jpeg

    7789a10db64af0abdb876c73502d13c3.jpeg

  • b252bceb02f4f18bb48b243ee444a97d.jpeg

    b252bceb02f4f18bb48b243ee444a97d.jpeg

  • 8930aeb4d486a01650b1cda7d792cccd.jpeg

    8930aeb4d486a01650b1cda7d792cccd.jpeg

  • 108ba3021e6a7ff15a6c72737938539a.jpeg

    108ba3021e6a7ff15a6c72737938539a.jpeg

 
 

House Cooper

Meyersdal, Johannesburg, Gauteng
2007

This architectural house design is situated in a residential estate within a nature reserve. The original land was densely populated with indigenous trees and a few clear areas were identified in order to place the building. The challenge was to build around the existing trees.

The house faces true North. The layout is divided into different “blocks”, namely, public area, main bedroom area, other bedrooms area, and service area. These are connected by glazed links bridging between the existing trees. Each “block” is divided into 2 sections, the front northern section for the rooms, and the directly adjacent back southern section for services and circulation.

Aesthetically, the house is made of face brick for walls, and a laminated on site timber structure for columns, beams and the roof. The roof is divided into 2 parts above the front and back sections. These have different slopes, the front shallower, and the back steeper roof which allows for deep lighting and high up ventilation.

CONTACT HUGO HAMITY ARCHITECTS

PHONE:
CELL: +27 (0) 82 552 4494

EMAIL:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ADDRESS:
P.O. Box 1389
Houghton 2041
Johannesburg
South Africa

OPENING HOURS:
Monday-Friday
8:00 - 17:00

find us here

CLICK TO OPEN MAP

GET SOCIAL

facebook icon