• ed454c92c3cd567ba1af290dded2c5d7.jpeg

    ed454c92c3cd567ba1af290dded2c5d7.jpeg

  • 56221cffb7ef0a2b3de52ca747c442ac.jpeg

    56221cffb7ef0a2b3de52ca747c442ac.jpeg

  • 9a9067075f9fbb408f79a72969930a7f.jpeg

    9a9067075f9fbb408f79a72969930a7f.jpeg

  • a40e69fcab27e7aeec8649436623b27e.jpeg

    a40e69fcab27e7aeec8649436623b27e.jpeg

  • 5246f0b16aad49d7699ae7889f57b134.jpeg

    5246f0b16aad49d7699ae7889f57b134.jpeg

  • 607ae49978bdf43675d62886b49dd897.jpeg

    607ae49978bdf43675d62886b49dd897.jpeg

  • a0a468b32fed8793e25b534ab9340bb5.jpeg

    a0a468b32fed8793e25b534ab9340bb5.jpeg

  • 07bbe97541e90a9de4373520457adccd.jpeg

    07bbe97541e90a9de4373520457adccd.jpeg

  • f25d90bbff3ae30c91098d93b4699e25.jpeg

    f25d90bbff3ae30c91098d93b4699e25.jpeg

  • d6518f3998b3222b2451f7d630b07256.jpeg

    d6518f3998b3222b2451f7d630b07256.jpeg

  • 610f168e28ff9bc134d67fb77a51beaa.jpeg

    610f168e28ff9bc134d67fb77a51beaa.jpeg

  • 9b6c97074a74002a9227f353bc2deaad.jpeg

    9b6c97074a74002a9227f353bc2deaad.jpeg

  • 045fdc7ba5109f1a6cd90daf6559577a.jpeg

    045fdc7ba5109f1a6cd90daf6559577a.jpeg

  • 0501ad1be60375c1770f5d5428f6c90b.jpeg

    0501ad1be60375c1770f5d5428f6c90b.jpeg

 
 

House Britz

Linden, Johannesburg, Gauteng
2013

House Britz is an efficient architectural house design. The house plan is designed to take most advantage of the northern sun. The open plan living areas are situated on the ground floor while the 4 en-suite bedrooms are on the first floor off a private open plan pyjama lounge.

The open plan living area opens onto a covered patio that features a built-in braai and an automated horizontal louvered roof that opens up in wither to allow deep light penetration into the house while it is kept closed in summer.

Aesthetically, the house was envisioned as a modern renovated barn. The ground floor face brick is left visible while the top metal sheeting roof wraps down around the back wall of the top floor with very little window openings to allow for maximum energy efficiency and comfort. To the north the open plan living area and the top floor bedrooms have large windows in order to allow for maximum winter and minimum summer sunlight penetration.

CONTACT HUGO HAMITY ARCHITECTS

PHONE:
CELL: +27 (0) 82 552 4494

EMAIL:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ADDRESS:
P.O. Box 1389
Houghton 2041
Johannesburg
South Africa

OPENING HOURS:
Monday-Friday
8:00 - 17:00

find us here

CLICK TO OPEN MAP

GET SOCIAL

facebook icon