• a86ac8c74b96ed4c052a707602ba76a6.jpeg

    a86ac8c74b96ed4c052a707602ba76a6.jpeg

  • 78221fa2cf8fd2f58778eb2845f77c69.jpeg

    78221fa2cf8fd2f58778eb2845f77c69.jpeg

  • 585bc3fb505a20f0c3ab6fdaec8f10db.jpeg

    585bc3fb505a20f0c3ab6fdaec8f10db.jpeg

  • 867e5bd711d93e6bb6ef61c7dcc6e197.jpeg

    867e5bd711d93e6bb6ef61c7dcc6e197.jpeg

  • 9da08784ab8ebc4c6f994bf9757ce1a0.jpeg

    9da08784ab8ebc4c6f994bf9757ce1a0.jpeg

  • 74b8987db8b66f6930a89a038572b0ee.jpeg

    74b8987db8b66f6930a89a038572b0ee.jpeg

  • 240f2173593b882d795a585c6d876693.jpeg

    240f2173593b882d795a585c6d876693.jpeg

  • 07cfba45fed49f693ebbf2c3262c5fcc.jpeg

    07cfba45fed49f693ebbf2c3262c5fcc.jpeg

  • a7f1b51985841d50b3fbdd6aff45f947.jpeg

    a7f1b51985841d50b3fbdd6aff45f947.jpeg

  • b61448bd86c8fb9152a6a39507319020.jpeg

    b61448bd86c8fb9152a6a39507319020.jpeg

  • 4d1ace57b1370dff836e49b5c862f7c4.jpeg

    4d1ace57b1370dff836e49b5c862f7c4.jpeg

  • b564bb4a50e0d121621d0362d2152cf6.jpeg

    b564bb4a50e0d121621d0362d2152cf6.jpeg

  • 6756c134fff1ea8ca5eb25b30df9d4a8.jpeg

    6756c134fff1ea8ca5eb25b30df9d4a8.jpeg

  • 41723566bdc93ae27956d97aa98fdce9.jpeg

    41723566bdc93ae27956d97aa98fdce9.jpeg

  • f9a988c2ce34b772005abdb84331d5ce.jpeg

    f9a988c2ce34b772005abdb84331d5ce.jpeg

  • 3eeec2295498470972d964dea7ed226f.jpeg

    3eeec2295498470972d964dea7ed226f.jpeg

 
 

House Beswick

Meyersdal, Johannesburg, Gauteng
2009

House Beswick is an African Contemporary design situated in a residential estate within a nature reserve. The land slopes steeply towards the south. The challenge was to place the house within the same contour and at the same time to allow for exposure to true North.

The house plan was designed facing North with a long East-West axis. It is divided into 2 sections, the northern section for living areas and bedrooms, and the southern section for services and circulation.

The roof is divided into 2 areas, the front and back sections. These have different slopes, the front shallower, and the back steeper roof which allows for deep lighting and high up ventilation.

The structure is made of mainly plaster walls with face brick plinth and accent walls, and a laminated saligna timber structure for columns, beams and roof.

CONTACT HUGO HAMITY ARCHITECTS

PHONE:
CELL: +27 (0) 82 552 4494

EMAIL:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ADDRESS:
P.O. Box 1389
Houghton 2041
Johannesburg
South Africa

OPENING HOURS:
Monday-Friday
8:00 - 17:00

find us here

CLICK TO OPEN MAP

GET SOCIAL

facebook icon